OLJA & DIESEL ONLINE BESTÄLL HÄR »
RING OSS: 0371-58 75 70

Att vara nyfiken i en strut tycker vi är bra! Oljekällan är en samlingsplats för information som rör oljebranschen och till för dig som vill veta mer och varför.

Här kommer du kunna hitta allt ifrån aktuella nyheter om skattelagstiftning och nya miljömål till historiska fakta om oljans ursprung. Eller kanske hur mycket eldningsoljan kostade på morfars tid!

Sven Andersson

Sven började i oljebranschen redan 1973 som chaufför. Han är en entreprenör ut i fingerspetsarna och har ett genuint intresse för allt som rör branschen. Förutom att han var en av grundarna till Qstar, bidrog han också till utvecklingen av ett datasystem för bensinstationer. Sedan 2009 är Sven VD för Svenska Oljebolaget.

Kontakta gärna Sven om du har frågor eller vill tipsa honom om ämnen som du tror skulle kunna vara intressanta att läsa om på Oljekällan. Använd “Fråga Sven”-formuläret längst ned på sidan.

Det finns både fossil bensin och diesel och förnybar bensin och diesel. I debatten talas det oftast om bensin och diesel som enbart fossilt – vilket är felaktigt. I debatten hävdas också ofta att det finns fossilbilar vilket också är felaktigt. Det finns förbränningsmotorer, elmotorer och bränslecellsmotorer. Det är ursprunget för energikällan som avgör om…

Regeringen har föreslagit ett nytt styrmedel, reduktionsplikt, för att främja användningen av biodrivmedel i bensin och diesel. Detta är utformat för att främja biodrivmedel med så liten klimatpåverkan som möjligt och innebär ett mer långsiktigt stödsystem för biodrivmedel. Reduktionsplikt innebär att drivmedelsleverantörer ska se till att den bensin och diesel som de säljer bidrar en viss…

FRÅGA SVEN

© 2018 Svenska Oljebolaget AB – När kvalité & service går först!